Fråga rörande hinkstrategin
Sök:

Fråga rörande hinkstrategin

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Josef

ställde för sedan frågan: Fråga rörande hinkstrategin

Hej

Jag undrar om tanken med hinkstrategin är att man ska sätta in pengar månadsvis separat i var hink för sig eller om det endast är en särskild hink där man gör alla insättningar och sedan för över pengar mellan hinkarna utefter.

Mvh

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du vill följa modellen exakt så skapar man en hink i taget.

Dvs

Du börjar med att spara ihop en buffert( hink 1 ) och när den är fylld till önskvärt belopp börjar du spara allt till mellanrisk(hink 2) och fortsätter på samma sätt sedan med hink 3.

Hink 4 sparar du i när du tycker de första tre är fulla( om man nu tycker att hink 3 kan bli full..? )

 

Förflyttningar av pengar mellan hinkarna gör du när det är för mycket eller för lite i någon hink.

 

Jag personligen tycker i och för sig att man kan tjuvstarta lite med den passiva(hink3) även om man då bryter lite mot grundtanken med upplägget. Så gjorde jag och det kändes rätt för mig.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Angående din uppfattning om att man ska fylla hink 4 när 3 är full anser jag är fel enligt modellen, hink 4 är till för personer som inte kan hålla fingrarna i styr och vill t.ex köpa lite aktier i något bolag mm.
  Där är det rimligt att man har 10% av summan av hink 3, så majoriteten hamnar ändå i hink 3 och hink 3 blir aldrig full i teorin.

  Håller helt med om att man kan tjuvstarta med hink 3 innan 1 och 2 är fulla, då får men en liten skjuts i sitt långsiktiga sparande!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Håller med dig Robin och anser också att hink 3 aldrig blir full.
  Uttryckte mig lite bakvänt.
  Menar att man bör inte inte starta någon fjärde hink förrän det börjar bli en gedigen summa i hink 3.
  Tror dock att de som inte kan hålla fingrarna i styr börjar experimentera redan när bufferten är klar.
  Privatekonomi handlar mycket om disciplin och denna strategi kan hjälpa en del ”klåfingriga” att tänka mer rationellt.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Håkan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-31 klockan 11:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.