Framtiden. Räcker Guld & Silver?
Sök:

Framtiden. Räcker Guld & Silver?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av oskar

ställde för sedan frågan: Framtiden. Räcker Guld & Silver?

Lite hastigt och klumpigt skrivet. Men hoppas ni hänger med ändå i tanken…. Tänker på en fond som \”rika tillsammans fonden\” vars syfte är att skydda kapitalet. Historiskt har ju guld och silver funkat som en motvikt till när aktiemarknaden går ner. Det jag funderar på är hur världen kommer se ut de närmaste 20-30 åren utifrån två stora förändringar 1) ett fåtal stora tech företag kommer att dominera ännu mer och döda många lokala företag (se vad som hänt med eniro sedan google kom…. samma sak kommer ske med svenska bankerna och allt annat som kan utsättas för digital global konkurrens av jättar) den förändring som skett (se här: https://www.youtube.com/watch?v=rTHTYK3JtgQ) är bara början samtidigt 2) stor del av de jobb som idag finns automatiseras, digitaliseras, ersätts av robotar m.m. med de stora samhälls förändringar som den omställningen innebär. Kanske borde en fond som \”rika tillsammans\” ha ytterligare en tårtbit som just är fokuserade på redan stora techjättar alt techföretag som sitter

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Stora techjättar är ju redan en del av RikaTillsammans portföljen (Ej fond).

Finns högst troligt representerade I fond/Aktiedelen.

Problemet är väll att man genom att gissa på att just tech kommer bli störe framöver, ökar risken rejält I sin portfölj då man får en övervikt där.
Själva strategin I RikaTillsammans portföljen går därför förenklat ut på att köpa allt. Då olika tillgångar går olika bra periodvis och över tid så behåller man dom länge.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-17 klockan 09:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.