Framtidsdrömmar
Sök:

Framtidsdrömmar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dennis

ställde för sedan frågan: Framtidsdrömmar

Hej!

Jag funderar väldigt långt fram i tiden och många saker kan förändras. Men om jag har sparat ihop en summa pengar, i mitt namn på tex ett ISK, som jag någon gång vill ge till mina barn. Går det skriva över fonder och aktier på någon annan person, gäller det både på ISK och KF? Tanken är att de ska få ta över mina innehav inte bara få en viss summa pengar.

Tacksam för svar!

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

ISK är personligt. KF kan du välja förmånstagare (barnen t.ex).

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det går alltså inte att skriva över ett ISK på någon annan? Säg att scenario ser ut som följande. Jag har en viss summa på mitt ISK när jag dör, säljs innehavet av och sen får arvtagare dela på pengarna? Är det bara KF som gäller och sen skriva in arvtagare som förmånstagare, får de då behålla innehaven och inte bara en summa?

  Mvh Dennis

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Dennis

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-13 klockan 19:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂