Från 60-40 till 100-0?!
Sök:

Från 60-40 till 100-0?!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emanuel Johansson

ställde för sedan frågan: Från 60-40 till 100-0?!

Hej!

Har bl.a. en 60-40 portfölj i Lysa.

Jag tänker att om det blir ett kraftigt börsras och aktiefonder minskar i värde,är det då inte smart att växla om till 100% aktier och få en grym hävstång i och med att man då får många aktiefond-delar för räntepengarna?! Sedan växlar man tillbaka till 60-40 igen då man gått med vinst..

Jag menar,börsen går ju upp tids nog!

Åsikter om detta?

mvh Emanuel

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Den här frågan dyker upp ibland, så Jan och Caroline gjorde ett avsnitt med medföljande blogginlägg där det argumenteras för 90/10 framför 100/0 :)

Vad är bäst en 90/10-portfölj eller en 100/0-portfölj?

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

100 – 0 när börsen går upp och 0 – 100 när börsen går ner.

Synd bara att ingen med säkerhet kan söka när det vänder.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja vore man klärvoajant hade det varit mycket enkelt.

  Själv har jag 30/70 portfölj som ligger och slummrar. Det får den göra tills det kommer ett större ras. Behöver inte pricka in botten men planerar att göra den till en långsiktig 100/0 då det känns billigare. Så det är en mellanväg.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 2. Vit pil

  Gött Johan. Du har ett pågående ras i Brasilien as we speak. Om du tycker att det är tillräckligt stort kan du börja att gå in i den regionen nu.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Christian

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-15 klockan 18:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.