Från nybörjarportfölj till globala barnportföljen
Sök:

Från nybörjarportfölj till globala barnportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Filippa

ställde för sedan frågan: Från nybörjarportfölj till globala barnportföljen

Hej!

Jag har under en tid sparat i nybörjarportföljen men har nu insett att mitt sparande är mycket mer långsiktigt och att jag har möjlighet att ta en högre risk då jag bara är 23 år. Min tanke är därför att ombalansera min nybörjarportfölj till en variant av den globala barnportföljen. Jag är student, har sparat ungefär 30 000 och har möjlighet att spara runt 600-1000 kr/månad. Kort och gott är frågan, vad anser ni om den här fördelningen?

Länsförsäkringar Global Indexnära 35 %
SPP Aktiefond Global 35 %
Spiltan Aktie Invest 13 %
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 7%

SPP Obligationsfond 5%
Spiltan Räntefond Sv 5%

Kanske är helt ute och cyklar men är nybörjare så bare with me!

Ha det gott!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Tycker det ser bra ut, en rimlig fördelning. Små skillnader från modellen för Barnportföljen som är 60% Globalfonder (i ditt fall 70%), Sverige fonder 20% (13% för dig), Tillväxtmarknad 10% (7%) och sedan 10 räntor.

Fördelningen i ditt förslag är 90% aktier och 10% räntor precis som förslaget för Barnportföljen, så risknivån stämmer, procentsatsen gissar jag är baserad utifrån summan?

Du är inte ute och cyklar, utan det här är en fördelning mellan aktier och räntor som passar för lång horisont precis som du önskar!

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar! Exakt procentsatsen är baserad utifrån summan. Men då prövar jag det här!

  Hälsningar
  Filippa

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Filippa

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-18 klockan 08:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.