Från pacific multi asset till Avanza Auto 3
Sök:

Från pacific multi asset till Avanza Auto 3

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonatan Lundstedt

ställde för sedan frågan: Från pacific multi asset till Avanza Auto 3

Hejsan

 

Jag har en fråga! Jag har letat runt efter rimliga priser på hedgefonder där jag av Jan upptäckte Pacific Multi asset. Men med tanke på osäkerheten kring förvaltaren samt en stor ökning av pris gällande fonden hade jag velat leta efter en annan liknande fond som är expanderad 50% aktier samt 50% räntor. Anser ni att en förflyttning från pacific multi asset till ex Avanza Auto 3 är bättre val att göra? Och isåfall varför.

 

tack/ Jonatan L

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kanske inte exakt svar på din fråga men om du bygger ihop en portfölj med aktiefonder, räntefonder och guld kommer du i princip ha skapat din egen hedgefond som kommer slå de flesta hedgefonder på sikt och de flesta andra ”vanliga” portföljer under långa perioder men kanske inte på lång sikt.

Det tycker jag är ett bättre val.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Jonatan!

Som jag förstår de rätt så är du ute efter en fond som har ca 50% räntor och 50% aktier? Om så är fallet är du ute efter en blandfond, finns sjukt mycket sådana ute på marknaden men dom är tyvärr väldigt dyra i förvaltningsavgiften, alltid bättre att köra på en aktiefond och en räntefond istället.

Eller varför inte Lysa?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-21 klockan 15:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.