Från spara på bank till Lysa, hur säkert är det?
Sök:

Från spara på bank till Lysa, hur säkert är det?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joakim

ställde för sedan frågan: Från spara på bank till Lysa, hur säkert är det?

Hej!

Jag är 23 år gammal och har alltid sparat på mitt bankkonto utan aktier och fonder, mestadels för att jag aldrig har varit intresserad av detta och vetat hur det går till.

Jag såg ert avsnitt hur man kommer igång med sparande och ni rekommenderar Lysa.
Jag har frågat folk i min umgängeskrets vad de tycker om detta, och frågan som uppstår är:

”Vad händer om Lysa går i konkurs? Det är en ganska ny tjänst och du kan förlora alla dina pengar.”

Hur ska jag tänka här, och vad är era åsikter? Jag vill inte spara hela mitt kapital på Lysa och förlora allt om 10 år ifall tjänsten skulle läggas ner.

 

Tack!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fondinnehavet och dina pengar är separerade från Lysas. Det innebär att Lysa inte kan använda dina pengar för att betala sina egna skulder. I en konkurs får du ut pengarna, inklusive den vinst du gjort fram tills dess. Du kan läsa mer på deras hemsida:

https://lysa.se/legal-information/investerarskydd-och-skydd-av-kunders-medel

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-31 klockan 11:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.