Från Traditionell till fondförsäkring
Sök:

Från Traditionell till fondförsäkring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fenriz

ställde för sedan frågan: Från Traditionell till fondförsäkring

Hej, jag jobbar inom en kommun och min tjänstepension är vald på KPA trad och jag funderar nu att ändra från Traditionell försäkring till Fondförsäkring istället.Finns det nackdelar med att byta?

Min tjänstepensionsavtal är inom KAP-KL/AKAP-KL och där ingår ett efterlevandepension, den påverkas väl inte om jag byter inom KAP-KL/AKAP-KL, från Traditionell till Fondförsäkring? Den fondförsäkring som verkar gå bäst för dem senaste 5 åren är Futur Pension men den kanske inte är så pålitlig för de flesta verkar ändå rekommendera AMF Fond, pga. att avgiften är 0,10% lägre? Personligen har jag väl jämnt tyckt om Länsförsäkringar. Hur tänker ni om detta och vilken fondförsäkring rekommenderar ni att jag väljer?

Valbara försäkringsbolag med avkastning de senaste 5 åren:

AMF Fond 7.75%

Folksam LO Fondförsäkring 8.90%

Futur Pension 11.39%

Handelsbanken 8.65%

KPA Pension 9.00%

Länsförsäkringar 9.09%

Lärarfonder 8.65%

Nordea 9.37%

SEB 9.37%

SWEDBANK 9.59%

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-06 klockan 14:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.