FRN baserade företagsobligationer
Sök:

FRN baserade företagsobligationer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Georg

ställde för sedan frågan: FRN baserade företagsobligationer

Hej,

har nyligen upptäckt den rika kunskapskällan i rikatillsammans och gillar det.

Hur skall man se på Floating Rate Note (FRN) baserade företagsobligationer? Om jag förstått rätt är det obligationer som kan vara bundna på längre tid, men räntan är rörlig (tre månader). Skall man snarare placera dessa i tillgångslaget ’kort ränta’ än ’lång ränta’ som de flesta andra obligationer hamnar i?

Hälsningar Georg

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om FRN-obligationer: ”kombinerar det korta räntesparandet med den högre avkastning som längre räntesparande normalt erbjuder”. Alltså lite både och enligt Swedbanks definition.

https://www.swedbankrobur.se/?contentid=CID_592859

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-12 klockan 04:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.