Full mellanriskhink - vad gör man om värdet sjunker?
Sök:

Full mellanriskhink – vad gör man om värdet sjunker?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linda

ställde för sedan frågan: Full mellanriskhink – vad gör man om värdet sjunker?

Hej! Jag har en fundering om vad man gör om den fulla mellanriskhinken tappar stort i värde, säg minst 20%, ska jag fylla på den då upp till mitt mål? Eller ska jag låta det vara? Mitt mål är 250 000 och jag är uppe i 200 000 just nu och beräknar ha en full hink i augusti. Men vad händer sen om värdet går ner igen till typ 200 000? Om jag fyller på, kommer det ju bli ”för mycket pengar” på sikt men fyller jag inte på så står jag ju där med mindre skyddsnät för mig själv..

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Linda!

Om värdet på din mellanriskhink skulle sjunka drastiskt, då skulle jag ha börjat fylla mellanrisken igen.
Du behöver såklart inte lägga allt sparande där utan du kan ju isåfall spara hälften till mellanrisk och hälften till passiva, sedan kör du på det tills mellanrisken är full igen och fortsätter sedan att fylla passiva hinken.

Finns nog ett antal olika åsikter om just detta, men såhär hade jag gjort iaf!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-27 klockan 19:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.