Fundering kring Lysa
Sök:

Fundering kring Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Fundering kring Lysa

Några frågor som kanske vittnar om viss okunskap: Vilken risk tar man om man placerar genom fondrobot (exvis Lysa) utöver risken som själva placeringen (exvis en aktieindexfond)? Vad händer exempelvis om Lysa går i konkurs eller på annat sätt avvecklar sin verksamhet? Är Lysa på något sätt godkänd av Finansinspektionen? Frågor som jag naturligtvis kan ställa direkt till Lysa men det skulle kännas bra med ett svar från någon kunnig som är oberoende.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tror frågan varit uppe tidigare, men för att ta det kort: Lysa står under Finansinspektionens kontroll. Under de få dagar det tar att dina pengar investeras är de skyddade av insättningsgarantin. Sedan de investerats på Lysa-kontot, ett ISK, är det din egendom och skilda från Lysas tillgångar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-28 klockan 17:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.