Fundering kring portföljfördelning av månadssparande
Sök:

Fundering kring portföljfördelning av månadssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Långtidsinvesterarn

Den här artikeln publicerades 2017-07-21 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Fundering kring portföljfördelning av månadssparande

Månadssparande: 8000:-

Total Årlig Avgift: 0,20%

Portföljfördelning

40% Globalfonder (Inklusive Spiltans globalfond)

40% Sverigefonder (Stora & småbolag)

10% Asien-fond (Istället för tillväxtmarknad)

10% USA-fond (Lite mer aggressiv än Globalfonderna)

Fonder

  • 20% Länsförsäkringar Global Indexnära
  • 10% SPP Aktiefond Global
  • 10% Spiltan Globalfond Investmentbolag
  • 20% Spiltan Aktiefond Investmentbolag
  • 10% Nordnet Superfonden Sverige
  • 10% XACT Svenska Småbolag (Nordnet kommer att få in denna ETF till månadsspar i höst)
  • 10% Swedbank Robur Access Asien
  • 10% SPP Aktiefond USA

100% mot aktier då jag har likvider var månad på 10-20% av portföljkapitalet. Ur ett riskperspektiv så anser jag själv att denna portfölj är väldigt aggressiv. Mestadels USA & Sverige.

  • Min fråga är hur ni med mer erfarenhet av börs anser om denna fondportfölj?

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Allt beror på vilken tidshorisont och risktolerans du har. Jag personligen skulle lägga till 10 procent räntefonder för att få en liten krockkudde och möjlighet öka vid t.ex. en börskrasch. Det viktigaste med den här portföljen är att du har ett långt perspektiv och kan tolerera en nedgång på minst 50 procent, för det lär inträffa i alla fall en gång under de kommande 10 åren. Men det kommer också ge en god avkastning över tid. :-)

Lycka till med ditt sparande!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-21 klockan 11:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.