Funderingar kring investeringar
Sök:

Funderingar kring investeringar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joel

ställde för sedan frågan: Funderingar kring investeringar

Jag har en fundering angående mina investeringar. Jag har i skrivande stund investeringar i spiltan aktiefond investment bolag men även i Investor, Lundberg, Latour. Min fråga är, är det dumt att ha separata investeringar i dessa eftersom spiltan fonden innehåller de bolagen?

Tacksam för svar.
Joel

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det blir ju samma aktier, fast på två olika sätt, så visst är det lite onödigt att göra på det sättet. Du har inte den riskspridning som det kanske verkar heller, men i övrigt gör det ingen större skada heller.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

För närvarande fonden ut så här: Cirka 27 procent i Investor och Industrivärden, cirka 10 procent i Lundbergs och Kinnevik samt 4 procent i Latour. Resterande är småposter i diverse bolag.

Spiltan har svårt att köpa  ett stort antal aktier i mindre investmentbolag då detta skulle påverka kursen väldigt mycket. En variant för den enskilde kan då vara att som komplettering till fonden köpa aktier i lite mindre investmentbolag typ Svolder och Traction.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-21 klockan 09:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.