Fundersam, vad tycker ni kloka?
Sök:

Fundersam, vad tycker ni kloka?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kim

ställde för sedan frågan: Fundersam, vad tycker ni kloka?

Hej,

kör enligt 4-hinkar med allt sparande på Lysa 60/40 och 90/10 för pention. Fundersam på att byta 90/10 Lysa med Avanza LF Global 70%, Spiltan Invest 20% och Tin Ny Teknik (SAVR) 10%. Har min buffert på Avanza via Nordax.
Inga tillväxt sedan jag tycker jag har med bra i 60/40 på Lysa.

Blir lätt så att när man först börjar grotta ner sig i Fonder och index så är det svårt att bara låta Lysa sköta allt och ”glömma bort” det (även om det nog är det bästa)..

Frågan är, tycker ni jag borde flytta pention sparande 90/10 till fördelningen övan på Avanza?

(Är 39 år)

Tacksam för inputs..

Mvh

Kim

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, för så du tänker istället. Lysa är grymt överskattat.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag har endast 60/40 portföljen på Lysa. För pensionssparandet kör jag egen placering. Där känner jag att jag kan göra min egen ombalancering själv. Jag vill kunna välja lite själv vad gäller fonderna. Kanske vikta portföljen lite mer i vissa brancher och mindre till andra. Sedan vill jag kunna köpa till lite goa aktier ibland, just för att jag tycker det är kul.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nilschen

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-24 klockan 17:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂