Futur pension
Sök:

Futur pension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: Futur pension

Hej!

Tack för er blogg och undervisning i privatekonomi!

Jag har en fråga om pension och jag vet inte om ni kan hjälpa mig.

Det är så att jag har sedan 2013 ett sparande i Futur Pension (tidigare Danica), det ligger kvar sedan det var fördelaktigt att spara i pensionsförsäkringar men det sätts alltså inte in några nya premier sedan några år tillbaka. Det är inte jättemycket pengar, idag 28000 kr, men jag tycker att det har gått så dåligt, cirka 15%. Är det värt att ha kvar försäkringen? Eller ska jag byta till något annat? (Jag har även ett nyöppnat sparande till pensionen via isk på Avanza).

Tack på förhand!

Mvh

Lena

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag hade en liknande situation med min IPS. Jag valde att flytta den till Avanza. Ingen avgift för IPS. Bra fond utbud. De ersätter också flyttavgiften upp till 1000 kr om man skickar in dokument från banken man lämnar som visar flyttavgiften. Jag gjorde detta för att inte kapitalet skulle ätas upp av höga avgifter på IPS kontot och fonder som även de var dyra. Det finns säkert motsvarande tjänster hos Nordnet Lysa mfl
Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Som JFB är inne på så ersätter Avanza en del av flyttavgiften och eftersom det inte är en jättestor summa så borde det täcka större delen?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-12 klockan 22:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.