Fyra hinkar eller sparkonto+aktiefonder
Sök:

Fyra hinkar eller sparkonto+aktiefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Olle

ställde för sedan frågan: Fyra hinkar eller sparkonto+aktiefonder

Hej!

Jag tänker att principen med fyra hinkar på sätt och vis känns onödigt krånglig för mig då den innebär att jag behöver ha flera olika portföljer som ska rebalanseras årligen.

Finns det några nackdelar med att istället sätta en summa motsvarande räntedelen i alla hinkarna på ett räntebärande sparkonto och sedan ha resten i en enda diversifierad fondsportfölj med 100% aktier där jag rebalanserar årligen mellan de olika fonderna?

MVH Olle

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Olle!

Om du vill göra det enkelt för dig så finns även Lysa som alternativ, då slipper du ombalansera själv varje år.

Sedan så kan man absolut göra som du säger eftersom just hinkarna är en strukturering för att man ska veta lättare vad pengarna är till för, men pengar som pengar så du kan absolut klumpa ihop allt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Så kan du absolut göra. Hinkar och konton behöver inte vara samma sak. Hinkarna är en modell för att göra det lättare att tänka kring risk och tidshorisont. Gör på det sätt som passar dig bäst!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Disponerar 5 miljoner

Tänkte använda lysa o better  whealth hälften var

hur fördelar jag mellan de fyra hinkarna(tänkte skippa den fjärde ,lekhinken)??

har ett isk på 2,8 miljoner.ska jag sälja av detta o investera i lysa istället?

undrar gammal man 69 år ung

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-03 klockan 09:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂