Fyra hinkar och en börskraschplan
Sök:

Fyra hinkar och en börskraschplan

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Fyra hinkar och en börskraschplan

Hej,

Jag har funderat kring huruvida det är en bra idé att lägga undan en del av sitt kapital i ett lättillgängligt obundet sparkonto att kunna använda när börskraschen kommer.

Idag använder jag 4-hinkarsprincipen och ett månadssparande på 3000:-.

Om vi ponerar att man utöver de fyra hinkarna även har en liten kåsa på säg 50000:- vars syfte är att, i en krasch, utöka månadssparandet med ytterligare 5000:- och skulle då räcka till en 10-månadersperiod där man investerar 8000:- i månaden istället. Nackdelen med det här är ju såklart att man fram till kraschen har 50000:- utanför pengamaskinen.

Jag har även gått i tankarna att man kanske skulle ha en summa pengar som man kan använda när man snubblar över en intressant aktie eller annan investeringsmöjlighet till lekhinken.

Använder ni något liknande upplägg eller vad är era tankar kring ”fyra hinkar och en kåsa”-teorin?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du kommer att förlora ekonomiskt på det jämfört att investera nu.

Läs t.ex.

Even God Couldn’t Beat Dollar-Cost Averaging

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-06 klockan 14:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.