Fyra hinkar och placering
Sök:

Fyra hinkar och placering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Yasmin

ställde för sedan frågan: Fyra hinkar och placering

Hej alla fina människor som brukar få mig att bli klokare efter att jag ställer mina frågor. Nu har jag en till fundering. Jag undrar hur man fördelar pengarna med hinkstrategin.

Tex

Hink 1, vanligt sparkonto tex 50.000. När jag har 50.000 på sparkontot går jag vidare till

Hink 2. Säg tex nybörjarportföljen 150.000 och när den är full

Hink 3. 300.000 globala portföljen.

Det jag inte förstår är att slutar jag att måndasspara i hink 2 för att kunna fylla på hink 3.

Eller lägger jag då istället för 1.000 kr  i månaden i hink 2 och fördelar det mellan hink 2 och hink 3 på 500 kr var i månaden tex.

Eller slutar man att ”fylla på” hinkarna när dom uppnått den summan man vill komma upp i?

 

Eller måste jag lägga 1.000 kr i varje hink varje månad.

 

Hoppas ni förstod min fråga.

Mvh

Yasmin

 

 

 

 

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Då och då ska man se över sina horisonter om det är någon livsförändring på gång. Hink 2 är ju sparande på ca 5 års sikt och hink 3 är ”långt bort, sen, sen”. Om man ser att man kommer att flytta, skaffa barn, flytta större, barn flyttar hemifrån, flytta annat, köpa ny båt/bil, byta bostadsort, osv Så kan man ju börja ladda Hink 2 mer än Hink 3. Ev. ska man flytta kapital nedåt i Hinkarna ju närmare behovet man kommer. Då är man lite säkrare att man har det man hoppas på när det är dags.

Om man inte ser något specifikt på horisonten är väl 1/3-del eller 1/4-del i Hink 2 och resten i Hink3 ingen dum avvägning.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tusen tack för svar :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Yasmin
 2. Vit pil

  I Jans artikel om ”Fyra Hinkar Strategin” så kan man räkna ut hur mycket Hink 2 borde vara, efter den summan är uppnådd så bör allt läggas i Hink 3 :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-07 klockan 18:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂