Fyra hinkar strategi - börja från noll
Sök:

Fyra hinkar strategi – börja från noll

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lucas

ställde för sedan frågan: Fyra hinkar strategi – börja från noll

Om vi följer exemplet på poddavsnittet bör hink #1 inehålla 150.000 kr och hink #2 minst 450.000 kr. Om man startar utan kapital, det vill säga från 0 kr, känns det som att det tar lång tid innan man ens kommer igång med hink #3/4.

Funderar på om det bästa är att följa exemplet och starta nästa hink när föregående är full, eller om det är mer fördelaktigt att starta alla samtidigt? Vid det scenariot skulle man även kunna ta ev. årlig vinst från hink #3/4 och fylla på hink #1/2 tills de är fulla, för att sedan övergå helt till att investera i hink #3/4.

Ett annat alternativ skulle vara att först fylla hink #1. När hink #1 är fylld, startar man hink #2/3/4 samtidigt.

Ser fram emot att höra vad ni tycker!

 

Ps. Tänkte även att hink #1 kan placeras 50/50 på bankkonto/Lysa, hink #2/3 på Lysa, och hink #4 där det känns roligast mest spännande att investera med hög risk.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, så kan man absolut göra. Tycker dock att siffrorna låter höga för att börja från noll. Tänk på att mellanriskhinken också bör innehålla nettovärdet på huset (värdet – lånen).

Däremot skulle jag ABSOLUT rekommendera en buffert innan man börjar investera.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack, Jan!

  Kan du förklara vad du menar med, ”Tycker dock siffrorna låter höga för att börja från noll,” eftersom jag följde exemplet du gav i artikeln?

  Tack för att du påpekade vikten av att mellanriskhinken ska innehålla nettovärdet av huset!

  Skulle du rekommendera att köra buffert 50/50 sparkonto/isk eller 100% sparkonto?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lucas Henriksson
 2. Vit pil

  Jag skulle nog rekommendera 100 % sparkonto för bufferthinken med insättningsgaranti. För om du ska ha ISK, då behöver du någon typ av investering och då tar du en risk – vilket är ju det man inte ska ta i bufferthinken.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-21 klockan 10:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.