Fyra hinkar strategi - Nybörjare
Sök:

Fyra hinkar strategi – Nybörjare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Viktor

ställde för sedan frågan: Fyra hinkar strategi – Nybörjare

Hej Jan! Jag vill först tacka så mycket för eran otroligt fina blogg, har lärt mig jättemycket om privat ekonomi tack vare er. Jag har följt er i ca ett års period och tänkt att jag ska försöka ge mig in i investeringar eventuellt men har känt mig lite feg. Men nu tillslut har jag bestämt mig och har börjat använda mig av Lysa utifrån era tips.

Jag skapade de tre ”hinkarna” som du rekommendera och ställde in ett automatiskt månadssparande. Men dock undrar jag nu en sak, säg att jag har 20000kr på mitt sparkonto i min bank (mitt start kapital), hur tycker du att jag skulle fördela de pengarna mellan de olika konton? Ska t.ex. den största andelen vara i Bufferthinken och en mindre andel kvar i sparkontot. Ska man också föra över lite till mellanriskhinken och passiva hinken också?

Med vänliga hälsningar,
Viktor

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej VIktor!

I artikeln ”Fyra-Hinkar-Strategin” så finner du räkneexempel på hur mycket som bör vara i respektive hink, kolla gärna där och återkom om du har några fler frågor!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-26 klockan 12:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂