fyra hinkar strategin: Procentuell fördelning vid sparande och årlig omfördelning
Sök:

fyra hinkar strategin: Procentuell fördelning vid sparande och årlig omfördelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lucas Henriksson

ställde för sedan frågan: fyra hinkar strategin: Procentuell fördelning vid sparande och årlig omfördelning

1. När bufferthinken är full, och om man väljer att påbörja mellan och passiva hinken samtidigt, hur bör fördelningen vara procentuellt mellan de två hinkarna? Låt säga att jag sparar 4000 kr/mån, är det 2000 kr till vardera hink som gäller eller finns det en rekommendation för en generellt bättre fördelning?

2. Vid den årliga omplaceringen mellan hinkarna, om mellanhinken ännu inte är full, och om börsen har gått bra, hur mycket bör man då föra över från passiva hinken? Är det t.ex. 10% av totala värdet på 90/10 hinken, eller hur ska man tänka?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga att det beror lite på ålder, humankapital, risktolerans och livssituation i övrigt. Är du ung, så skulle jag säga mer i den passiva för att få tillgång till mer risk. Kanske 65/35 till den passiva.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack, Jan!

  Vill du även klargöra hur man ska tänka gällande fråga 2?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lucas Henriksson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-30 klockan 16:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.