Fyra hinkar-strategin
Sök:

Fyra hinkar-strategin

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jeanette Eriksson

ställde för sedan frågan: Fyra hinkar-strategin

Hej! Jag har läst/lyssnat och försökt sätta mig in i fyra-hinkar-strategin och tycker det är ett mycket intressant sätt att konkretisera sparandet. En fundering jag har till er samt även till läsare är hur ni tänker kring upplägget. Ex: Om ni har en viss summa pengar, som då ska fördelas i de ”olika hinkarna”. Är det då så att ni tänker dessa fyra hinkar som något visuellt för er själv och alla pengar som ska placeras (alltså inte buffert) är i ett och samma ISK? Eller har ni olika ISK för ”hink 3”, ”hink 4? Hur håller ni ordning och hur strukturerar ni, rent konkret ex på Avanza- eller Nordnet? I ett podavsnitt här hörde jag just om detta att det lätt kan bli lite plottrigt, ex flera ISKn i ex både Avanza och Nordnet. Fyra-hinkar-strategin är ju konkret på ett sätt, men abstrakt på ett annat. Vore intressant att höra hur ni alla erfarna sparare tänker här!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

På Nordnet kan du skapa flera portföljer på samma konto så på så sätt kan du hålla isär hinkarna.

Du kan även namnge de olika portföljerna precis som du vill så de kan heta tex

hink 1, hink 2 osv.

eller mer kreativt

jeanettes buffert, jeanettes kort spar, jeanettes pension osv

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Jeanette!

Visst kan det kännas plottrigt med en massa olika portföljer, jag har delat upp det i flera portföljer för att jag tycker att det blir en lättare överskådlig bild av vilka pengar som ska vara till vad.
Jag vet att vissa klumpar ihop det helt och funkar utmärkt, men jag gillar att öronmärka pengarna.

Rekommenderar att dela upp det i olika konton för bättre översikt.

Hoppas du kommer på hur du vill ha det!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-17 klockan 11:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.