Fyrahinkarsprincipen och humankapital
Sök:

Fyrahinkarsprincipen och humankapital

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Fyrahinkarsprincipen och humankapital

Hej!

Tack för en fantastisk blogg! Jag har en fundering som jag jättegärna skulle vilja få hjälp med! Hur ska jag tänka kring fyra-hinkarsstrategin utifrån var jag är i livet och mitt humankapital. Jag har hela arbetslivet framför mig och är ganska säker på att få jobb. Efter att ha lyssnat på avsnittet med Paolo Sodini förstod jag det som att han rekommenderar en person som mig att ta hög risk med de pengar som blir kvar utöver bufferten. Hur påverkar detta proportionerna mellan hinkarna? Hur stor bör min mellanriskhink vara?

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

köp en bostad och låt det vara din mellanriskhink så behöver du aldrig oroa dig för om den är för stor eller för liten.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

och var försiktig med belåning

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Anna!

Det är nog väldigt individuellt hur stor den behöver vara, beror på hur mycket trygghet du vill ha och utrymme för större ”förändringar” som kommer kosta pengar.
Visst, du kan räkna boendet som mellanriskhinken, problemet då är att du inte har några likvida medel att röra dig med om du så skulle behöva.

Minst hade jag iaf lagt 1 års utgifter där, men Jan rekommenderar 3-7 års utgifter minus garanterad inkomst under denna tiden.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-21 klockan 20:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂