Fysiskt guld på Avanza!
Sök:

Fysiskt guld på Avanza!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av L

ställde för sedan frågan: Fysiskt guld på Avanza!

Det ser ut som Avanza har smugit ut produkter för fysiskt guld nu? Hittas under certifikat.

Denna borde väl vara ok t ex?

Xtrackers Physical Gold (EUR) ETC

https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/certifikat-torg/om-certifikatet.html/1074538/xtrackers-physical-gold-eur-etc

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Verkar rätt kass om du läser faktabladen.

”Behållningen från denna försäljning används för att betala dig enligt ETC-värdepapperen. Behållningen från en sådan försäljning är eventuellt inte tillräcklig för att täcka alla belopp du har rätt till enligt ETCvärdepapperen.”

Dvs den är bara lite, men inte helt, uppbackad. För att få reda på mer behöver du nog läsa årsredovisningen. Avanza har sagt ”kommer snart” till de riktiga fonderna sedan 2017 och har ännu inte fått in dem.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är ett certifikat. En mycket avancerad produkt med stor risk som kräver att man verkligen vet vad man pysslar med. Ingenting för nybörjare.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om jag går in på denna fond: https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/certifikat-torg/om-certifikatet.html/1010568/guld-ava

Så ser jag följande text:

Market Makern ställer just nu inte köp- och säljpriser i orderdjupet

Just nu ställer inte Market Makern priser på båda sidorna i orderdjupet vilket kan innebära att orderboken är i paus, slutsåld, knockad eller stängd. Om orderboken är pausad kommer handeln att sätta igång igen när Market Makern ställer köp- och säljpriser i orderdjupet.

Betyder detta alltså att denna fond inte går att handla och att även denna precis som Spiltan räntefond inte håller måttet när det kommer en krasch?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det är inte just det det betyder, det betyder bara att det är utanför fondens öppettider. Den öppnar imorgon igen, precis som ICA :) Går bara att köpa när det är öppet för dagen. Men nej, denna fond håller absolut inte måttet när det blir en krasch. Det finns inget guld i den det är bara en låtsas-pappers-fond. Skiter det sig finns inget där i som duger som säkerhet. Avanza har inga bra guldfonder, kolla på nordnet. Exempelvis Xetra Gold.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erik
 2. Vit pil

  Varför pratar alla om guld när det finns en så stor brist på likviditet på räntemarknaden,fonder, banker och i samhället ,och det blir ännu större brist med alla uppsägningar och permitteringar,därför tror jag att i framtiden,, cash is king ,,vad tror ni?

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2020-03-30 klockan 22:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.