Fysiskt Guld
Sök:

Fysiskt Guld

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

ställde för sedan frågan: Fysiskt Guld

Hej Jan!

Vill tacka för en bra blogg och många bra avsnitt i podden med intressanta gäster.

Min fråga gäller fysiskt guld.

Kort om mig: Jag fokuserar främst på risken i min avkastning och mäter främst i absolut avkastning då jag ser större värde i detta och då min portfölj ändå skiljer sig stort jämfört med något index. Min strategi är baserad och utvecklad kring Harry Brownes ”permanent portfolio” och som du säkert vet innehåller denna 25% guld. (Väldigt lik RikaTillsammans-Portföljen)

Fråga: Ser du någon mening för en person i unga år (20-25år) att  ha en del (säg 5-15%) av portföljen (1/5 – 3/5 av gulddelen) investerat i fysiskt guld? Eftersom att fysiskt guld är väldigt ”trögt” att allokera om i andra tillgångar vid rebalanseringar av portföljen så kanske inte denna del bör hållas speciellt stor?

Jag ser problemen med de stora spreadarna vid handel med fysiskt guld samt de praktiska problemen med att förvara fysiskt guld men kan ändå tycka att det, med sin historia, bör vara en liten del av en portfölj som ska hålla låg riskprofil.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag är själv 22 och väldigt intresserad av guld. Jag har själv inget fysiskt guld av praktiska skäl, men intressant är det. Om ditt fokus är just riskspridning på det vis som du beskriver så tycker inte jag att din ålder spelar roll. Det är klart att man kan få högre avkastning med andra strategier på lång sikt (t.ex. Globala barnportföljen), men om du kör denna strategi är det absolut ett alternativ.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.