Fysiskt Guld
Sök:

Fysiskt Guld

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

ställde för sedan frågan: Fysiskt Guld

Hej Jan!

Vill tacka för en bra blogg och många bra avsnitt i podden med intressanta gäster.

Min fråga gäller fysiskt guld.

Kort om mig: Jag fokuserar främst på risken i min avkastning och mäter främst i absolut avkastning då jag ser större värde i detta och då min portfölj ändå skiljer sig stort jämfört med något index. Min strategi är baserad och utvecklad kring Harry Brownes ”permanent portfolio” och som du säkert vet innehåller denna 25% guld. (Väldigt lik RikaTillsammans-Portföljen)

Fråga: Ser du någon mening för en person i unga år (20-25år) att  ha en del (säg 5-15%) av portföljen (1/5 – 3/5 av gulddelen) investerat i fysiskt guld? Eftersom att fysiskt guld är väldigt ”trögt” att allokera om i andra tillgångar vid rebalanseringar av portföljen så kanske inte denna del bör hållas speciellt stor?

Jag ser problemen med de stora spreadarna vid handel med fysiskt guld samt de praktiska problemen med att förvara fysiskt guld men kan ändå tycka att det, med sin historia, bör vara en liten del av en portfölj som ska hålla låg riskprofil.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag är själv 22 och väldigt intresserad av guld. Jag har själv inget fysiskt guld av praktiska skäl, men intressant är det. Om ditt fokus är just riskspridning på det vis som du beskriver så tycker inte jag att din ålder spelar roll. Det är klart att man kan få högre avkastning med andra strategier på lång sikt (t.ex. Globala barnportföljen), men om du kör denna strategi är det absolut ett alternativ.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-03 klockan 16:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.