Gå i pension vi 60...
Sök:

Gå i pension vi 60…

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jeanette

ställde för sedan frågan: Gå i pension vi 60…

Jag tänker sluta arbeta senast när jag fyller 60 år, jag är 70-talist och kan tidigast ta ut pension vid 64.

Hur mycket av min slutlön kan jag räkna som pension när jag slutar innan 67 – som ju kommer vara min normala gräns när det är dags?

Om man väntar ta ut sin pension så sägs den växa 7-8% per år, så kan man räkna med den ökningen redan från 60? Jag får ju inte plocka den förrän 64.

Så även om min pension blir så låg som 30% av lönen om jag slutar när jag fyllt 60 – så bör den kunna öka 7-8% per år fram till jag börjar plocka ut den?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du inte lyssnat på detta avsnitt/läst artikeln så rekommenderas den starkt, handlar just om detta ämne.

Hur mycket pengar kan jag varje år ta ut från portföljen?

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Rekommenderar minpension.se där man kan räkna på sin pension.

Man kan t.ex. välja deltidsarbete och sätta 0% för att räkna på att sluta jobba tidigt. Men 60 kanske går att välja som pensionsålder direkt i verktyget.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-25 klockan 17:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.