Gamla Kreditfakturor
Sök:

Gamla Kreditfakturor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sofie

ställde för sedan frågan: Gamla Kreditfakturor

Hej,

Hur länge måste jag behålla gamla kreditfakturor, där jag inte får tag i kunden/företaget för att kunna betala ut kreditfakturan, innan jag kan bokföra bort den?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Här gäller sunt förnuft. Är det mindre belopp på en eller några hundralappar hade jag kanske väntat något kvartal och sedan bokat bort dem. I alla fall hade jag inte låtit dem ligga kvar över ett bokslutsår. Skattemyndigheten har inget att invända, de får ju både in inkomstskatt och moms på grund av detta.

För större belopp, vi pratar om en eller flera tusenlappar så hade jag väntat längre.  Här brukar kunderna vaknat till liv så småningom. Är det ett företag och kunden har dålig ordning, så kanske ändå hen som gör kundens bokslutet upptäcker något.  De flesta företag har bokslut per årsskiftet, varför jag då hade fört bort kreditnotan på andra halvan av året efter att den uppkom.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-19 klockan 11:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.