Gammal avanzaportfölj ska bli nybörjarportfölj
Sök:

Gammal avanzaportfölj ska bli nybörjarportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Gammal avanzaportfölj ska bli nybörjarportfölj

Hej,

Sedan 1,5 år tillbaka har jag haft en portfölj på avazna med fördelningen 60% aktier och 40% fonder. Denna portfölj fans som förval på Avanza och innehåller 16 olika fonder. Denna vill jag nu göra om till en portfölj med färre fonder och som mer ser ut som Nybörjarportföljen.

 

Min fråga: Hur går jag till väga, kan jag bara sälja allt rakt av och sedan köpa alla fonder som jag sen vill ha, och är det dom fonder som finns i mallen för ombalansering 2020 som jag ska välja om jag vill ha enligt nybörjarportföljen? (har ingen erfarenhet av att själv välja specifika fonder, vill därför ha samma uppsättning som den ”rekommenderade”).

Tack!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ja, du borde kunna sälja allt och sedan köpa nya fonder enligt bestämd fördelning.

Jag vet inte exakt hur fördelning av fonder och dylikt ser ut i mallen, men här en länk till en artikel som beskriver förändringar i portföljernas utseende efter pandemin. https://rikatillsammans.se/ombalansering-2020/

Om du vill använda portföljerna rakt av bör du fundera över om du vill ha med guld eller inte i dina portföljer. En del är för det, andra inte. Vill du ha med det så är det klokt att läsa på lite om hur man kan investera i guld. Det finns artiklar på Rika tillsammans som tar upp detta med.

Hoppas länken hjälper något och lycka till!

Mvh Mathias

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-11 klockan 21:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.