Gammal tjänstepension
Sök:

Gammal tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Gammal tjänstepension

Hej,

Hur tänker ni kring tidigare tjänstepensionspotter och där inga nya månadsbelopp trillar in?

Min största är sedan några år flyttad till Avanza från Skandia och med 100% aktiefonder index.

Jag är 35 och ett tag kvar till pension. Bör de ligga kvar med 100% eller ska jag börja tänka om? 90/10 eller några andra tips? :)

Mvh

/Erik

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Erik!

Jag har två passiva gamla tjänstepensioner som jag flyttat från SEB och SPP till Avanza. Jag har satt allt i 100% Avanza Global. Jag har drygt 20 år kvar till pensionen.

Läs gärna mitt inlägg om varför jag väljer att bara ha en globalfond här:

Världsindex vs. egna indexfonder (aktiv förvaltning)

/Indexpatronen

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Erik!

Jag gör inge skillnad på gamla pensionspotter eller nya, exponering efter tidshorisont.
Eftersom du har ca 30 år till pension så är det bra att fortsätta med 100% aktieexponering, gärna indexfonder.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Full gas bara…indexfonder it is, billiga, breda och passiva.
  Jag bytte alla mina tjänstepensioner efter att jag stångat idogt i en nästan en ogenomtränglig sörja av svårigheter för byte. Idag konstaterar jag att pensionen kommer bli ljus…iaf när det kommer till pengadelen.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Tomas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-12 klockan 18:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂