Gåva på 200 000 i Skandia Liv Link
Sök:

Gåva på 200 000 i Skandia Liv Link

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karin

Den här artikeln publicerades 2017-07-29 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Gåva på 200 000 i Skandia Liv Link

Mina snälla föräldrar vill ge mig 200 000 som en start för att komma igång med pensionsparandet. De vill placera det i Skandia Liv, kapitalförsäkring. De har själva haft det i många år och varit väldigt nöjda. Men jag undrar om det verkligen är det bästa. Jag är 30 år.

Vad vore ett bättre alternativ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Givet att du inte ska röra pengarna på 35 år så skulle jag säga att ett ISK-konto hos Avanza (annonslänk) eller Nordnet (annonslänk) och en fördelning enligt

Bli inte lurad av att den kallas ”barnportföljen”, det handlar mest om att den är gjord för ett långsiktigt sparande – vilket också pensionssparandet är.

Tacka dina föräldrar och lycka till med ditt sparande! :-)

Jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Åh grymt med snabbt svar. Ska se om jag kan stoppa det här, då de redan dragit igång. Hoppa verkligen det. Har startat sparande till barnen 3000/månad enligt din Globala barnsparfortföljen iaf.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Karin
 2. Vit pil

  Tack själv för att du läser på bloggen. :-)

  Ja, se om det går. Jag har inget emot den lösningen annat än att man får noga kolla upp alla eventuella avgifter – både direkta och indirekta.

  Angående sparandet till barnen, det låter som lite mycket i mina öron. Har skrivit lite om det i boken och det kommer snart en artikel på samma ämne. Lätt att en för stor summa blir en björntjänst. Lagom slutsumma skulle jag säga är mellan 200 000 och 300 000 kr.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-29 klockan 21:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.