Gåva till barnbarn
Sök:

Gåva till barnbarn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Catharina Andersson

ställde för sedan frågan: Gåva till barnbarn

Jag planerar att sätta in en summa pengar till mitt barnbarn som doppresent i en kapitalförsäkring. Min tanke är om det blir fler barnbarn att de också ska stå som förmånstagare på samma KF. Ska jag teckna KF i mitt namn och låta barnbarnet stå som förmånstagare eller ska jag teckna KF i min dotters namn och barnbarnet som förmånstagare?Fördelar/nackdelar? Andra sparförslag eller alternativ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Catharina!

Jan har gjort en artikel om just barnsparande, du hittar den här!

Där går han igenom allt väsentligt!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-05 klockan 21:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.