Ge bort en fond
Sök:

Ge bort en fond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sssaa

ställde för sedan frågan: Ge bort en fond

Min vän ska öppna ett isk konto på Avanza där kommer jag vid födelsedagar föra över ca 500kr per år i ca 17-20år till henne och hennes dotter som den tillsammans sedan kan använda till det dem vill, hon ska öppna ett eget konto o jag ska välja ut en global fond att placera ca 500kr/år i, köper man bara samma fond en gång per år då eller hur funkar det? Är som sagt väldigt ny men tänkte börja lite sakta men säkert denna månaden detta året. Så fungerar detta?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Som du beskriver det är det lättare att bara ge henne 500 kr direkt så får hon göra vad hon vill.

Eller så äger du själv kontot. Se då till att det är en kapitalförsäkring. Då kan du skriva in henne och hennes dotter som förmånstagare. Detta går att ändra när du vill. Med ISK så blir du låst.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Rekommenderar en KF i ditt namn med barnet och mamman som förmånstagare.
Bli bäst så juridiskt.

Så kan du spara pengarna själv in på kontot när du vill, sedan lämna över det när du vill att dom ska få pengarna.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-14 klockan 06:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.