Gemensamma kontokort för familj
Sök:

Gemensamma kontokort för familj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik Funk

ställde för sedan frågan: Gemensamma kontokort för familj

Hej,

Jag och min fru letar efter ett kontokort (ej kreditkort) där vi varje månad sätter in pengar och dit vi har var sitt kort (visa eller mastercard) kopplat. Kan någon rekommendera ett sådant kort? Vi ser gärna en låg årsavgift som hög prio och använder inte denna typ av kort utomlands eller för att ta ut kontanter. Syftet är att förenkla den gemensamma ekonomin i första hand.

 

Tacksam för svar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Volvokortet.

https://www.carpay.se/ansok-om-kort/

Gratis för båda. Det är förvisso ett VISA Credit, men välj lägsta kreditbeloppet. Ni kan sätta in pengar i förskott. Man får typ 0,05% i ränta på innestående belopp. En står som huvudkortsinnehavarw och sen utökar man med extrakort. Man kan se vilket kort som gjort köpen. Deras CarPay-app är riktigt snygg och bra funktioner. Man kan öppna sparkonto där också om man vill. Det går att flytta pengar mellan sparkontot och kortkontot direkt i CarPay-appen. RÄntan nu på spar tror jag ligger på 0,75%. 0,5% bonus på alla normalköp. Bonus kan man förvisso bara använda inom Volvo och deras butiker, verkstäder och Tankastationer.

Jag och min fru har varsitt och kopplat till samma konto. Jag står som huvudkortsinnehavare och hon som extrakortsinnehavare. Hon loggar in med bankid i CarPay och kan se alla sina transaktioner, men inte mina. Jag kan se bådas. Bra uppföljning i appen där man kan klicka på en månad och se hur mycket man handlat för och en enklare fördelning.

Jag tror man fortfarand ekan logga in och ladda ner alla sina transaktioner i Excelformat om man vill göra upp någon form av uppföljningsverktyg.

Det finns regionspärr på kortet som man kan justera i CarPay-appen. Man måste bekräfta köp på internet med bankid (nätas på alla ställen).

Man ser direkt i CarPay när man gjort ett köp i någon butik, även för köp utomlands. Reserverade belopp är gråa och bekräftade blåa rader.

Det är alltså helt avgiftsfritt för er båda

Eftersom det inte kostar något så kan ni ju alltid prova. Det man åker på är en kreditupplysning.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik Funk
 2. Vit pil

  Vi kör på Icakort via ICABanken.
  Gemensamt konto för att handla mat på.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 3. Vit pil

  Hej Robin, Icakort verkar fungera bra på ica men inte på andra ställen och deras kreditkort har månadsavgift så det är inte aktuellt för oss.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik Funk

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-30 klockan 11:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.