Gemensamt fondsparande
Sök:

Gemensamt fondsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Petter

ställde för sedan frågan: Gemensamt fondsparande

Hej, Jag och sambon tänkte slå ihop våra egna fond och aktiesparande och ha ett gemensamt större istället.Det kommer att bestå av 50% fonder och 50% aktier.Har lyckats läsa oss till att det enda konto vi kan öppna tillsammans är ett Aktie & Fondkonto men nackdelen är då givetvis att det inte blir särskilt förmånligt ur skattesynpunkt då vi hoppas och räknar med att ha fin utveckling på kontot.Alternativet vi kan se är att en av oss \”förvaltar\” ett ISK-konto och sen juridiskt skriva vad som gäller eftersom det annars ser ut som att en av oss äger kontot ensam. Har ni några tips här? HälsningarPetter

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Petter!

Om ni verkligen vill ha ETT konto tillsammans så är det som du säger dom två alternativen.
Om ni kör på ISK så får ni inte glömma att skriva avtalet mellan er, men det verkar du ha koll på!

Annars så kör ni på ett ISK vardera och köper samma innehav i dessa, varför anser du att detta inte är ett alternativ?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ja, avkastningen blir ju exakt densamma.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-07 klockan 07:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.