generationsfonder
Sök:

generationsfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av mia johansson

ställde för sedan frågan: generationsfonder

Hej! Undrar hur bra s.k. Generationsfonder är som t ex Länsförsäkringar erbjuder? Tycker att det känns väldigt bekvämt att någon ”tar hand om” mitt sparande som jag hoppas kan ge mer pengar till pension – men kostar det mer än det smakar??

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag tycker inte att dessa produkter, eller blandfonder i stort, är så bra. Framförallt har de omotiverat höga avgifter. Genom att själv köpa billiga indexfonder och räntefonder kan man skapa sin egen fondportfölj som får en klart lägre avgift.

För det andra tycker jag att generationsfonder är för försiktiga och trappar ner aktiedelen för mycket. Man planerar ju knappast att använda alla pengarna på en gång när man går i pension, så pengarna förlorar viktig tillväxttid.

Så jag rekommenderar att man tar hand om sitt eget sparande, det är faktiskt inte svårt eller tidskrävande.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-30 klockan 10:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.