Geopolitisk krisen • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Geopolitisk krisen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Thomas

Thomas ställde följande fråga för 8 månader sedan:

Har läst flera gånger att globala finanskrisen 2008 bara var en låg och kort vägbula jämfört med den förväntade ”geopolitiska” krisen som följer i kölvattnet av globaliseringen.
Någon som vet mer om eller t.o.m allt om denna kris?

Det finns 1 svar till denna fråga

Eric svarade på frågan för 8 månader sedan

Hej Thomas,

Det finns många olyckskorpar som sprider oro och rädsla och jag tror att det gör att människor bara blir just oroliga och rädda och tar beslut som grundar sig i rädsla.

Jag tror inte att det finns någon som vet allt om kommande kriser och när de kommer och hur stora de blir. Men historiskt sett får man räkna med nedgångar på uppemot 50%  då och då. Men börsen har alltid återhämtat sig igen efteråt, även om det kan ta flera år. Det visar sig att det trots risken ändå är bättre att investera (i index) än att inte göra det. Det är alltså på lång sikt ‘bättre’ att bara låta pengarna jobba vidare på börsen i  billiga indexfonder kompletterade med räntefonder och acceptera upp- och nedgångar som en naturlig del av det hela.

Det är nämligen så att man annars garanterat förlorar värdet på sitt sparande genom inflationen på i snitt ca 2% per år.

Mvh Eric

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]