Geopolitisk krisen
Sök:

Geopolitisk krisen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Thomas

Den här artikeln publicerades 2017-10-20 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Geopolitisk krisen

Har läst flera gånger att globala finanskrisen 2008 bara var en låg och kort vägbula jämfört med den förväntade ”geopolitiska” krisen som följer i kölvattnet av globaliseringen.
Någon som vet mer om eller t.o.m allt om denna kris?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Thomas,

Det finns många olyckskorpar som sprider oro och rädsla och jag tror att det gör att människor bara blir just oroliga och rädda och tar beslut som grundar sig i rädsla.

Jag tror inte att det finns någon som vet allt om kommande kriser och när de kommer och hur stora de blir. Men historiskt sett får man räkna med nedgångar på uppemot 50%  då och då. Men börsen har alltid återhämtat sig igen efteråt, även om det kan ta flera år. Det visar sig att det trots risken ändå är bättre att investera (i index) än att inte göra det. Det är alltså på lång sikt ’bättre’ att bara låta pengarna jobba vidare på börsen i  billiga indexfonder kompletterade med räntefonder och acceptera upp- och nedgångar som en naturlig del av det hela.

Det är nämligen så att man annars garanterat förlorar värdet på sitt sparande genom inflationen på i snitt ca 2% per år.

Mvh Eric

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2017-10-20 klockan 19:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.