Glass
Sök:

Glass

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma

ställde för sedan frågan: Glass

Hej Jan Bolmesson

 

Tack till dig och Caroline för en mycket bra podd. Det är bra att Caroline är med så hon kan ställa de frågor jag gärna skulle ställa om jag var där i realtid.

Ni är min inkörsport till en bättre ekonomi och för det är jag mycket tacksam.

 

Därför vill jag ta upp en sak med Jan som inte handlar om ekonomi utan om glass. Jag vill hjälpa dig som du hjälpt mig. Enkelt uttryckt handlar det om viktminskning och glass symbolismen. Jan, helst hade jag sagt det här privat, men jag ser inget sådant val på hemsidan. Fin hemsida btw.

Ofta berättar vi själva, om hur vi fungerar, på ett sätt vi inte alltid själva kopplar ihop orsak och verkan mellan. Men vi nämner saker hit och dit, och ibland ser en åskådare ( i detta fall jag) på, och kopplar ihop pusselbitarna åt oss.

 

Glass har enligt Jans egen utsago varit symboliskt för känslan av att bli vuxen. I ett poddavsnitt berättar du om att du för första gången kände dig vuxen och egen, när du gick i en butik, tittade på glassdisken och sa till dig själv ”Jag kan köpa vilken glass jag vill, jag är vuxen.”

Du har även pratat en del om att gå ned i vikt. Det är hälsosamt och bra. Nu vet jag inte hur mycket glass du äter. Men det har framkommit att det handlar om för stora mängder.

Min tro är att när du hamnar i situationer där du känner dig lite osäker och behöver känna dig som en vuxen auktoritär i ditt eget liv, tar du till glass för att återskapa en känsla av vuxenhet, kontroll, myndighet. För det är vad glass symboliserar för dig.

 

Rätta mig gärna om jag har fel. Men den observationen kan jag helt enkelt inte låta bli att dela med dig, för jag gillar dig, jag gillar Caroline, och jag gillar podden. Så jag vill att ni ska må bra, leva länge och vara lyckliga tillsammans.

Tänk på det nästa gång du äter glass. Du äter glass, och påminns om att du är vuxen och fri nu. Det är vad jag tror att glassen representerar för dig.

Att nå sin ideal kroppsform handlar lika mycket om psykologi som träning och kost. På samma sätt som god ekonomi handlar lika mycket om psykologi som goda investeringar.

 

Tack för att du läste mitt mail. Jag hoppas du inte tyckte att det var ett personligt övertramp.

//Blivande trader, Psykologi studerande <3

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tack för din kommentar, ja det är verkligen ett sätt att se på det som jag inte har tänkt på. :-)

Sedan är väl intaget numer begränsat till en gång i veckan, så det är ingen ko på isen men det är ju helt klart att det handlar om andra saker än själva glassen.

Tack för att du följer och tog dig tid att komma med ett tips och feedback.

Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-13 klockan 09:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂