Global fond ??
Sök:

Global fond ??

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: Global fond ??

Finns det nån bra bred index nära global fond att investera ca 20% av 5000 kr varje månad i och sova skönt om nätterna?? Mvh Lena är Läns försäkringar global index nära bra och rekommenderas?? Mvh Lena

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Länsförsäkringar Global Indexnära brukade vara topprekommendationen. Nu finns även Avanza Global till halva priset. LF Global Indexnära har inte blivit sämre, det handlar bara om priset.

Om du kan sova tryggt om natten beror på hur bra du tål nedgångar. Både Avanza Global och Länsförsäkringar Global Indexnära placerar i 1500 av de största företagen i världen. Alla kommer inte att gå i konkurs samtidigt. Så det ska mycket till för att du ska tappa alla dina pengar, och då har vårt samhälle större problem än ditt sparande. Men du kan ändå se nedgångar på så mycket som 50%.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Skulle det vara en idé att använda Stopp Loss när nedgången blir tex 20%, och köpa tillbaks när uppgången blir 5-10%. Jag vet inte vad som är det bästa sättet att använda Stopp Loss. Är det vettigt använda det överhuvudtaget, eller bara när man spekulerar med högriskaktier?

  Min tanke är att man i alla skulle slippa se att hälften av besparingarna försvinner in en krasch. Eller är det alltid bäst att bara uthärda och vänta ut dåliga perioder, även om de kan ta några år, så att man inte missar något när börsen plötsligt vänder? Att det kan kännas obekvämt men måste accepteras eftersom det tillhör till spelets regler.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.