Global ico fund
Sök:

Global ico fund

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Birgit Carlsson

ställde för sedan frågan: Global ico fund

Har sett en artikel i SVD om ett nytt bolag, Global Ico Fund, som man kan satsa pengar i. Bolaget ska sedan förvalta dessa pengar genom att investera i (seriösa) kryptovalutor och i blockkedjeföretag. Det här området verkar vara på frammarsch. Verkar vara tillräckligt abstrakt och galet för vår tekniktidsålder. Vad tror ni, fel eller rätt att investera i detta om man har några tusenlappar över.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

Läste runt lite om fonden och det verkar vara en indexfond för kryptovalutor. Krypto är en väldigt hög risk men självfallet något många tycker är intressant och tror på inför framtiden. Förvaltningavgiften ser ut att vara 1,5% + ytterliga 1,5% vid anslutning vilket är långt över de rekommenderade 0,4% på denna blogg. Dock är  det lägre än många andra hedgefonder om man ska jämföra.

 

Mitt spontana intryck när jag tittat på hemsidan är skepsis, dock kan då tilläggas att jag inte är expert på krypto. De använder ett språk som får det att låta som lägre risk än vad det egentligen är med sin höga volatilitet. Är du väldigt intresserad så kan detta vara en krydda i portföljen men var medveten om den väldiga risken samt att det inte bör vara en alltför stor del av sparandet p.g.a. detta.

I detta inlägg kan du läsa vad Jan som har bloggen har för tankar om kryptovalutor.

Krypto-valutor och mina tankar om dem

 

Vänliga hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-28 klockan 10:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.