Global indexfond vs S&P 500
Sök:

Global indexfond vs S&P 500

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Viktor

ställde för sedan frågan: Global indexfond vs S&P 500

Hej,

Vilka argument ligger till grund för att välja en global indexfond jämfört med S&P 500?

Eller ställt från det andra hållet:

Vilka argument ligger till grund för att välja S&P 500 jämfört med en global indexfond?

Tack för hemsidan och podden!

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

  1. Vi vet inte vilket lands aktiemarknad kommer avkasta bäst. Genom att köpa den globala aktiemarknaden får vi den genomsnittliga avkastningen. Don’t look for the needle in the haystack. Just buy the haystack!” – John Bogle
  2. Globalfonder har bättre riskjusterad avkastning än S&P 500.
  3. Koncentrationsrisken är mindre (50% USA vs. 100% USA).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-30 klockan 15:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.