Global minus USA?
Sök:

Global minus USA?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jbl

ställde för sedan frågan: Global minus USA?

Med USAs problem (rasism, klasskillnad, sjukvård, polisvåld, skuldsättning i konsumtion) och för att inte prata om all personlig konkurs som väntas pga Corona arbetslöshet och sjukvårdskostnad. Blanda in Trumps vårdslösa hantering.

Med tanke på vapenkulturen i landet så är civil unrest och liknande inbördeskrig inte helt otroligt.

Finns det en bred indexfond som följer bolag som inte är verksamma i USA? Jag gillar inte att runt 50% ligger i USA. Jag tror nämligen USAs storhetstid ligger på övertid.

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vanguard FTSE All World ex US ETF

SPDR Portfolio Developed World ex-US ETF

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Intressant, tack för tips.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jbl

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Köp Avanza Europa och Avanza Emerging Markets istället? Då får du exponering mot Europa och Asien till en väldigt låg avgift.

– De största företagen i USA är globala. Google, Microsoft, Netflix etc påverkar inte mycket av att folk har vapen hemma.

– Jag kan göra en minst lika lång lista om potentiella problem med Kina. Och Europa är inte problemfritt heller. Brexit var säkerligen inte den första händelsen. Vid nästa flyktingvåg kommer populismen bli ännu starkare. Vad har vi kvar tillslut som vi kan investera i?

– Du tror inte att alla problem är inprisade redan? Oftast går det inte jättebra när man försöker slå marknaden.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för input och jag håller med. Däremot har jag inte 50+ i något enskilt område. Men USA är 60% i vissa fall. Ja, bolagen är globala men om he sätet går grova problem så påverkar det alla sina grenar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jbl
 2. Vit pil

  Jag håller inte med dig om USA ,den största problemet är om D.Trump förlorar och blir ersatt av nån demokrat,då faller USA samman och börserna kommer att falla ,D.Trump är en av dom få presidenter som gjorde nåt bra för Amerika, med en demokratisk president och den vänstervåg som breder sig ut i hela USA kommer ekonomin att drabbas väldigt hårt.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-13 klockan 12:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.