Global och europafond som bas.
Sök:

Global och europafond som bas.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alex

Den här artikeln publicerades 2017-05-23 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Global och europafond som bas.

Hej,

Jag undrar om man i en portfölj som liknar globala barnportföljen kan ha sin bas i en mix av global och europa index? Säg t.ex. 40% global index och 30 % europa index eller liknande.

Jag förstår att man sänker exponeringen mot USA rätt mycket, men jag tänker att det kanske är en bra riskspridning? Hur tänker du?

 

Tack!

Alex

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tror personligen inte på en sådan uppdelning. Går det dåligt för USA går det med stor sannolikhet dåligt för Europa också. De är ju väldigt beroende av varandra. Men det finns säkert andra aspekter kring detta!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för svar John. Vill dock gärna ha fler åsikter, så ping på denna fråga! :)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag håller med John. :-)

  Jag skulle snarare titta på andra tillgångsslag och regioner. Idag hellre Asien och Afrika eftersom det är ditåt den ekonomiska makten/aktiviteten håller på att förflytta sig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-23 klockan 14:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.