Globala barnportföljen 100-0
Sök:

Globala barnportföljen 100-0

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Globala barnportföljen 100-0

Hej.
om jag i mitt sparande till barnen vill öka på risken till 100% aktier. Hur skulle ni fördela då? Sparhorisonten är ca 15 år.
idag följer jag Bloggens rekommendation och kör globala barnportföljen.

en fråga till kopplat till barnens sparande, när är det lämpligt att dra ned på risken? Kanske byta till nybörjarportföljen när det är fem år till uttag? Eller flytta över det till lysa och öka på räntedelen med några procent varje år.

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns en fördelning för 100% aktier i ombalanseringsartikeln.

Jag har valde att börja minska risken vid 11-12 år kvar. Men det beror ju på vad man är ute efter.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag hittar bara globala barnportföljen med eller utan guld. Ingen variant utan både guld och räntor.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack👌

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Andreas

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Andreas!

Ett svar till din fråga om att dra ned risken, en bra tumregel är att investera 10% i aktiefonder för varje år du kan avvara pengarna. så vid 5 år kvar så skulle du då ha en 50/50 portfölj!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-04 klockan 10:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.