Globala barnportföljen 100% aktier
Sök:

Globala barnportföljen 100% aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av mrV

ställde för sedan frågan: Globala barnportföljen 100% aktier

Hej, jag undrar vilken % fördelning jag ska ha på de rekommenderade fonderna i globala barnportföljen vid 100/0 fördelning. Jag vill replikera den rekommenderade portföljen om 10 fonder men utan räntor och guld.Skulle önska få exakt % fördelning för respektive fond för den rekommenderade globala barnportföljen för 2019Idag ser den ut på detta sätt. Men vill alltså lägga in de 15% som annars ligger i guld och räntor, för att få en 100% aktieportfölj.

1. Länsförsäkringar Global Indexnära
Global aktiefond
30 %

2. SEF Independent Investmentbolag
Global/svensk aktiefond
10 %

3. Handelsbanken Global Småbolag Index (*)
Global aktiefond (småbolag)
15 %

4. PLUS Småbolag Sverige Index
Svensk aktiefond (småbolag)
10 %

5. SEB Sverige Index
Svensk aktiefond
10 %

6. Swedbank Robur Access Asien
Asiatisk aktiefond
5 %

7. Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära
Tillväxtmarknads aktiefond
5 %

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns ingen anledning att ha fler fonder än en global fond. Behåll 1 och skippa samtliga de övrig!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  I vilken ordning skulle du ställa följande indexfonder och investmentbolag med tanke på att få bästa möjliga avkastning på lång sikt? (Allokering och risker kan man fundera över i nästa steg.)

  Tillväxtmarknader
  Asien
  Globala småbolag
  Globala investmentbolag
  Sverige (stora bolag)
  Svenska småbolag
  Spiltan Aktiefond Investmentbolag
  Avanza Global

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag håller med Syrran och skulle lagt alltihop på den första globalfonden.

Men som svar på din fråga så ska du fördela ca 0,18 nya procentenheter för varje tidigare procentenhet (15 / 85). Länsförsäkringar GlobalIndexnära ska du till exempel öka med 30 * 0,18 = 5,4 så att den blir 35%. Räkna likadant för övriga fonder.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Med SEF Investmentbolagsfond inräknad har du väldigt mycket Sverige. Jag skulle minska lite och lägga till LF Global istället. Annars liknar portföljen Lysas, så det skulle kunna vara ett alternativ. Och köpa bara guld på Nordnet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-19 klockan 21:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.