Globala Barnportföljen behöver n förklaring
Sök:

Globala Barnportföljen behöver n förklaring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linda Addario

ställde för sedan frågan: Globala Barnportföljen behöver n förklaring

Hej Jan!  Jag är en ny lyssnare och har redan blivit biten av dig och din frus passion och inlevelse för det ni gör.

Jag skall börja spara i Golobala Barnfonden till vår son som är 8 år, men innan jag gör det behöver jag en förklaring. Jag är ny inom området så det blir lite som i senaste podden med Claudia som jag älskade.

Jag har sparat 200:- i månande sen vår don föddes i Nordea stratega 100 fond. Den har en snitt avkastning på ca 20% över dessa år. Du säger att man kan räkna med ca 8% när man väljer ditt sätt. Varför skall jag välja ditt sätt nu när jag skall börja spara 1000:- i månaden. Jag gillar och hänger med på allt du säger men just detta behöver jag ett förtydligande i. Stor tack hoppas på svar snart så jag kommer igång :) Trevlig sommar

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

En anledning till Jans strategi är att förvaltare i aktiva fonder kanske har bra index över en tid, men han har funnit att indexfonder över tid gått bättre. Mer kan du läsa här:

Nej, det går inte att förutsäga framtiden!

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

https://www.opti.se/fond/nordea-stratega-100

https://www.svd.se/bankernas-nya-kassako

Detta var lite vad jag hittade.
fonden har gjort 90% på 5 år mot tex Länsförsäkringar global indexnära som har gjort 107% på 5 år.

Länsförsäkringar global index är en basfond i alla Jans portföljer. (0,22% avgift)
Och Nordea stratega 100 verkar också ha en global bas dock med 1,86% avgift och till följd även lägre avkastning.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-26 klockan 13:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.