Globala barnportföljen, men hur?
Sök:

Globala barnportföljen, men hur?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ina

ställde för sedan frågan: Globala barnportföljen, men hur?

Hej!

Jag har fåt en gåva med en större summa pengar. ca hälften vill jag ha på banken på grund av husrenoveringar mm som kan komma att ske inom de närmaste åren samt som en trygghet ( tipps på bank mottages gärna! SBAB?)

Men resterande pengar vill jag ha in på aktiemarknaden. Min tanke är att fördela ca hälften av de som ska in på Lysa och hälften till Avanza och där va tanken att ungefär placera som globala barnportföljen men när jag googlade så ser jag att i avsnittet som handlade om denna portfölj så förespråkar man  att om det rör sej om mer en 100000 kr ska man placera i ca 20 fonder, medans årets avsnitt om ombalansering så är det betydligt färre, och inget prat om hur mycket pengar man ska placera i portföljen. Hur många fonder bör jag ha??

Och vad bör jag välja i stället för spiltan som är överstruket?

 

just nu är min tanke att göra om denna portfölj till en 100% med tanke på marknaden vi har nu och att jag känner mej trygg med halva summan som är på banken!

pengarna ska va placerade minst 10 år men antagligen mer!

 

tack snälla /ina

 

dyslektiker så kan va lite konstig stavning ;)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

100% aktier ska det va ;)

 

ina

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-31 klockan 21:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.