Globala barnportföljen - nybörjare
Sök:

Globala barnportföljen – nybörjare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel Ekman

ställde för sedan frågan: Globala barnportföljen – nybörjare

Hej Jan,Jag vill bara börja med att säga att din Podd har hjälpt mig att komma igång och att investera. Tack! Jag har sett/lyssnat på ett 30-tal avsnitt. Jag har valt att sätta in 100000 kr på ett ISK-konto. Vilket är 1/4 av vad jag har på mitt sparkonto. Jag har även en bostadsrätt med 35% belåningsgrad. Vilket egentligen är lägre om man räknar på vad jag skulle få för bostadsrätten idag.Jag har valt att spara enligt globala barnportföljen. Dessa fonder har jag valt: Länsförsäkringar Global Indexnära, 35000 kr, Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10000 kr, Swedbank Robur Acess Asien 20000 kr, Avanza Zero 20000 kr, Spiltan Räntefond Sverige 5000 kr och AMF Räntefond Lång 10000 kr. Vilket ger 85% Fonder och 15% Räntor. Jag har en sparhorisont på 10 år på detta kapitalet. Jag har även ett månadssparande på 200 kr till varje del. Totalt 1200 kr. Jag kan spara 15000 kr i månaden så jag kanske höjer månadssparandet senare. Jag har även funderat på att investera i AMF Aktiefond Småbolag. Den har jag i min ITP.Vad tycker du om detta resonemanget?

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-16 klockan 16:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.