Globala barnportföljen. Vilka fonder?
Sök:

Globala barnportföljen. Vilka fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adam

ställde för sedan frågan: Globala barnportföljen. Vilka fonder?

Har läst igenom alla inlägg osv om ovanstående men har fortfarande några funderingar (kan vara gör att detta är nytt område för mig):
1. Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära. Är inte avgiften relativt hög?
2. Spiltan Räntefond Sverige. Varför ha med en räntefond som över ett år bara har ökat ca 1%? Samma gäller obligationsfonden. Finns kanske andra fördelar så man inte ska stirra sig blind på procenten?
3. När man börjar med en mindre summa är det kanske inte lönt att sprida ut det på hela listan? Jag valde
Länsförsäkringar Global Indexnära – 70 procent
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära – 10 procent
Spiltan Aktiefond Investmentbolag – 10 procent
Spiltan Räntefond Sverige – 10 procent

Bra eller dåligt?
Är tänkt att göra samma sak med barnens sparande i en kapitalförsäkring.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

  1. Jo men tillväxmarknadsfonden avkastar ju såpass mycket ändå att avgiften inte känns för dyr.
  2. Det finns dyrare räntefonder som kostar uppemot 1% som avkastar bättre. Men även räntefonder kan dippa rejält och det är snårigare att ha koll på räntefonder än aktiefonder tycker jag. Just nu avkastar Spiltans (billiga) räntefond drygt 1% men den har emellanåt avkastat mer än så historiskt sett. Räntefonder är dessutom inte ett sätt att tjäna pengar på samma sätt som du gör när du investerar i fonder. Räntefondernas huvudsakliga uppgift är att agera krockkudde.
  3. Jag tycker att din fördelning ser helt ok ut.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-19 klockan 09:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.