Globala barnportföljen
Sök:

Globala barnportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rikard

ställde för sedan frågan: Globala barnportföljen

Hej! Jag tänkte månadsspara i globala barnportföljen. Rent hypotetiskt säger vi 1000kr. Hur gör jag fördelningen? Blir ju väldigt små summor per fond och minimum på de flesta är ju 100kr?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Man kan göra globala barnportföljen även men färre fonder, man måste inte ha alla som rekommenderas till att börja med.

Jan förelår t.ex. detta om man sparar i fyra olika fonder:

  • Länsförsäkringar Global Indexnära – 70 procent
  • Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära  – 10 procent
  • Spiltan Aktiefond Investmentbolag – 10 procent
  • Spiltan Räntefond Sverige – 10 procent

    Vill man ha med fler fonder kan man göra så att man inte sparar i alla fonder varje månad, att man väntar tills det finns nog summa för att lägga in i alla. Dock går det inte att automatisera på samma vis. Du kan även, som Jan förelog någon gång, lägga mer i räntefonden och sedan ombalansera någon gång om året till alla de fonder du vill öka i.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-20 klockan 07:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.