Globala fonder
Sök:

Globala fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Magnus

ställde för sedan frågan: Globala fonder

Hej. Undrar lite hur stor del globala fonder som är rimligt att ha i en portfölj .Mina portfölj ser ut som följande50% Länsförsäkringar globala indexnära20% Spiltan investment10% Acces Asien10% SEB småbolagC/R10% Swedbank Robur Teknik Är det en bra fördelning eller någon som har förslag på ändringar i portföljen ? Mvh Magnus

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det tråkiga svaret är väl att det ser bra ut. Jag skulle kanske byta ut den dyra (men historiskt högpresterande) SEB Småbolag mot antingen AMF Småbolag eller PLUS Småbolag Index. På ”teknikdelen” kan man även tänka sig en diversifiering och låta Robur Ny Teknik och TIN Ny Teknik dela på den kakbiten. Detta beroende på att det handlar om aktivt förvaltade fonder och man kanske inte vill satsa allt på en häst?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Dela upp tekniken på Robur Ny teknik och Robur Technology så får du en bättre diversifiering på tekniken.

I övrigt ser det bra ut

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för era svar.

Har tänkt lite på AMF småbolag också med den låga avgiften mot seb. Men seb småbolag har betydligt högre avkastning än amf även om man inte kan lite på historiken.

Så ni tycker det är bättre med 2 teknik fonder än 1?

 

Mvh Magnus

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Eftersom de är aktivt förvaltade så rekommenderar jag en diversifiering där.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  PerW

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tycker du ska ha kvar SEB småbolag men hålla noga koll på utvecklingen. Går SEB småbolag sämre än AMF småbolag så byter du. Avkastningen är det som är viktigast.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  10000-kronors-frågan är ju när det är? AMF Småbolag har gått bättre i år och ungefär samma på ett år.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  PerW

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för era svar. Har koll på börsen och mina fonder varje dag så ska ha lite extra koll hur det går mellan dessa små bolags fonder . Så får jag se hur jag gör . Mvh Magnus

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-30 klockan 08:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.